Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri (TDİOSB)

Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri (TDİOSB)

Bitkisel ve Hayvansal üretimin ve bunlara dayalı sanayinin Desteklenmesi, Geliştirilmesi, Ürünlerin Paketlenmesi, İşlenmesi ve Muhafaza edilmesi, Rekabet edebilirliğini artırıcı nitelikte sürdürülebilir, uygun ve kaliteli hammaddenin temini, Tarım-Sanayi entegrasyonunun geliştirilmesi sağlar.

 

 

Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Hayvansal üretim veya bitkisel üretim ile birlikte sanayisinin oluşturulmasına yönelik projeleri kapsamaktadır.  Hayvansal üretim ve Bitkisel üretim olmak üzere iki temel sektörü kapsamaktadır.

Hayvansal Üretim TDİOSB;

Bu TDİOSB’ler de Süt Sığırcılığı, Besi Sığırcılığı, Su ürünleri yetiştiriciliği, Koyun ve Keçi yetiştiriciliği ve Manda yetiştiriciliği gibi konularda kurulabilir.

Hayvansal üretim konularında TDİOSB’ler kurulmadan önce detaylı fizibilite çalışmaları yapılarak uygun alan ve sektörlerin tespiti gerekmektedir.

 

Bitkisel Üretim TDİOSB;

Bu TDİOSB’ler de Jeotermal kaynakla ısıtmalı Modern seralar, ısıtmasız seralar ve diğer yenilenebilir enerji kaynakları ile ısı enerjisi sağlanabilecek seralar kurulabilmektedir.

Ayrıca Meyvecilik, Fide-Fidancılık, Çiçekçilik ve Tohumculuk konularında TDİOSB’ler kurulabilmektedir. Bitkisel üretim TDİOSB’lerde de  TDİOSB’ler kurulmadan önce detaylı fizibilite çalışmaları yapılarak uygun alan ve sektörlerin tespiti gerekmektedir.

Yazar hakkında

admin administrator

1 yorum

Bahar ÇİFÇİYayın tarihi10:30 pm - Mar 1, 2023

Alanda ziraat mühendislerine ihtiyaç duyulacak mı?

Bir cevap yazın